DATABARN

Databarn heeft al meer dan 25 jaar ervaring als datacenter in Nederland. Het bedrijf is voortgekomen uit We Dare B.V., ons eerste bedrijf dat in 2000 in de Spaanse Kubus in Rotterdam is opgericht. In 2004 kregen wij de kans om een datacenter in Amsterdam over te nemen, wat voor ons een prachtige kans bood om een geografisch gescheiden back-uplocatie te creëren. Dit datacenter was voorheen eigendom van Adam Curry en opereerde al onder de naam Databarn. Om een duidelijker onderscheid te maken tussen ons netwerk- en colocatie aanbod hebben wij besloten de naam over te nemen. Klanten hebben hierbij de vrijheid om het datacenter te kiezen dat het beste past bij hun locatievoorkeuren en bovendien bieden we de mogelijkheid tot een duale oplossing waarbij beide datacenters kunnen worden gekozen. Ook zijn onze datacenters carrier neutraal; klanten kunnen bij ons dus zelf een internetprovider kiezen.

SERVICE VOOR IEDEREEN

Databarn, gevestigd Amsterdam, is een 100% Nederlands datacenter dat zich onderscheidt door persoonlijke service. Bij Databarn draait het niet alleen om het leveren van diensten, maar ook om het opbouwen van sterke en langdurige relaties met klanten. Wij kennen onze klanten persoonlijk en onze experts verstoppen zich niet achter procedures. Wij zijn een gepassioneerd team dat uitdagingen omzet in op maat gemaakte oplossingen en wij geven dan ook graag advies. 

Bij Databarn vinden wij het van essentieel belang dat iedereen zich welkom voelt. Wij streven ernaar om een warme en gastvrije omgeving te creëren waarin elke klant de juiste aandacht krijgt, ongeacht de omvang van hun behoeften. Zelfs als u slechts één server heeft, bent u bij ons van harte welkom. Ons doel is om niet alleen uw datacenter partner te zijn, maar ook uw vertrouwde adviseur die u begeleidt bij elke stap van uw groei en ontwikkeling.

VEILIGHEID & BEREIKBAARHEID BIJ DATABARN

Bij Databarn weten we dat de bescherming en beveiliging van uw data onze hoogste prioriteit is. Wij werken elke dag aan onze beveiliging om alles up-to-date te houden. Ons datacenter is uitgerust met state-of-the-art beveiligingssystemen zoals geavanceerde surveillancecamera's en biometrische toegangscontroles. Ook beschikken wij over een NOC-BMS systeem dat 24/7 zowel de prestaties en gezondheid van uw netwerk bewaakt als de fysieke aspecten van het gebouw. 

Het Network Operations Center (NOC) houdt zich bezig met het monitoren van netwerkprestaties, het detecteren en oplossen van storingen en het implementeren van wijzigingen in de netwerkomgeving. Vervolgens wordt het Building Management System (BMS) gebruikt voor het beheer en de controle van de fysieke aspecten van het gebouw, waaronder verwarming, ventilatie, airconditioning, verlichting, toegangscontrole, energiebeheer en het beveiligingssysteem. Hierdoor kunnen we niet alleen fysieke inbraken voorkomen, maar ook zorgen voor een snelle reactie op eventuele incidenten. 

 


COLOCATIE EN SERVERHOSTING

In onze datacenters maken wij gebruik van hoogwaardige voorzieningen, met een break en no-break stroomaansluiting tot 32 ampére. De stroom en het netwerk zijn beide redundant aangesloten. Verder zijn de datacenterruimtes industrieel gekoeld, is er een rookdetectiesysteem geïnstalleerd en is het 24/7 beveiligd. Databarn geeft u de mogelijkheid om een privérackruimte, privésuites, privécages of een gedeelde rackruimte te huren.

Wilt u verhuizen naar ons datacenter? U kunt gemakkelijk gebruik maken van onze laad-en loskade. Wanneer nodig helpen wij u graag met uw verhuizing en geven wij advies bij het optimaal inrichten van uw datacenter. Bij Databarn zorgen wij ervoor dat u binnen enkele dagen eenvoudig kunt opschalen binnen ons datacenter en door onze hoge beschikbaarheid en redundantie is uw bedrijfscontinuïteit gegarandeerd.

LEES MEER OVER COLOCATIE


 

24/7 BESCHIKBAARHEID

Tijdens onze kantooruren staan wij graag voor u klaar met gratis hands-on support. Daarnaast heeft u met uw unieke sleutel 24/7 toegang tot uw servers en uw klanten hebben toegang per portaal (API beschikbaar). Komt u langs? Wij heten u van harte welkom in onze gezellige ontmoetingsruimte, waar u bovendien kunt werken in een privéomgeving.

 

GECERTIFICEERD

Databarn is volledig meewerkend en biedt gecertificeerde colocatiediensten, waaronder de ISO 27001:2014 certificering. Deze certificering is een wereldwijd erkende norm die zich specifiek richt op informatiebeveiliging. Dit houdt in dat Databarn strenge protocollen en procedures volgt om de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van informatie te waarborgen, waaronder gegevens die zijn opgeslagen in onze datacenters. Met de ISO 27001:2014 geven wij onze klanten de zekerheid dat wij belang hechten aan privacy, zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens en jaarlijks kijken naar eventuele verbeteringen die wij kunnen uitvoeren. Daarnaast voldoen onze airco- en UPS-systemen aan de standaarden binnen de datacenterbranche. Deze systemen zorgen voor een stabiele en gecontroleerde omgeving voor de gehoste apparatuur. Bovendien testen en trainen wij onze systemen en personeel regelmatig om ervoor te zorgen dat wij altijd klaarstaan om eventuele uitdagingen aan te pakken.

Bij Databarn streven wij ernaar om de hoogste normen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid binnen ons datacenter te handhaven. Daarom zijn wij continu bezig met het verkrijgen van nieuwe certificeringen, zoals de EN 50600, die zich richt op het ontwerp en de werking van datacenters. We verwachten deze certificering op korte termijn te ontvangen en blijven ons inzetten om onze diensten voortdurend te verbeteren en te innoveren. 

 

WD6.NET

Vanuit de twee datacenters is een derde organisatie ontstaan, namelijk WD6.NET. Dit bedrijf heeft zijn eigen netwerk en (MPLS/VPLS) verbindingen binnen de Databarn Datacenters, naast andere leveranciers en aanbieders. Een overzicht hiervan kunt u vinden via Carriers. U kunt tevens de website www.wd6.net bezoeken voor meer informatie. Wij kunnen dus datacenterdiensten aanbieden in combinatie met internet serviceprovider diensten!

NAAR DE WEBSITE

 


STRATEGISCHE LOCATIE 

Amsterdam staat wereldwijd bekend om zijn uitstekende connectiviteit en als een knooppunt voor dataverbindingen. Bij Databarn is het mogelijk om bijna elke netwerkleverancier bij u aan te sluiten, mede doordat wij carrier neutraal zijn. Daarbij zorgt onze strategisch centraal gelegen positie in Amsterdam-West voor snelle en betrouwbare toegang tot diverse netwerken, wat essentieel is voor bedrijven die op zoek zijn naar optimale dataverbindingen.  Daarnaast is ons datacenter gemakkelijk bereikbaar via diverse transportmiddelen. Of u nu te voet, per fiets, met de auto of met het openbaar vervoer komt - u komt zo bij ons datacenter uit. Zo is onze locatie zo'n 200 meter van de metro of trein gelegen, 10 km van Schiphol en beschikken we over privé parkeerplaatsen met oplaadmogelijkheid!
BENT U KLAAR OM TE VERBINDEN?

Praat met een van onze experts voor een persoonlijke kennismaking met ons uitgebreide connectiviteitsecosysteem.

CONTACT OPNEMEN

MICHELLE

  +31 (0)10 750 7000
  info@databarn.nl