Databarn

Databarn is al meer dan 25 jaar actief als datacenter in Nederland. In 1999 werden Databarn Rivium & Databarn Amsterdam opgericht door het bedrijf We-Dare. Vanaf 2015 heeft We-Dare zich afgesplitst, waardoor Databarn zich volledig kon richten op het leveren van datacenterdiensten. Klanten hebben hierbij de vrijheid om het datacenter te kiezen dat het beste past bij hun locatievoorkeuren. Bovendien bieden we de mogelijkheid tot een duale oplossing waarbij beide datacenters kunnen worden gekozen.

Service voor Iedereen

Databarn, gevestigd op de Rivium Boulevard in Capelle aan den IJssel, is een kleinschalig, 100% Nederlands datacenter waar u voor ons een bekende bent -  en geen nummer. U schakelt met vaste medewerkers, zoals het bij een familiebedrijf hoort te zijn. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en de juiste aandacht krijgt; zelfs met 1 server bent u bij ons welkom. 

Veiligheid & bereikbaarheid bij Databarn

Bij Databarn weten we dat de bescherming en beveiliging van uw data onze hoogste prioriteit is. Wij werken elke dag aan onze beveiliging om alles up-to-date te houden. 

Ons datacenter is uitgerust met state-of-the-art beveiligingssystemen zoals geavanceerde surveillancecamera's en biometrische toegangscontroles. Ook beschikken wij over een NOC-BMS systeem dat 24/7 de prestaties en gezondheid van uw netwerk bewaakt. Hierdoor kunnen we niet alleen fysieke inbraken voorkomen, maar ook zorgen voor een snelle reactie op eventuele incidenten.

Colocatie en Serverhosting

In onze datacenters maken wij gebruik van hoogwaardige voorzieningen, met een break en no-break stroomaansluiting tot 32 ampére. De stroom en het netwerk zijn beide redundant aangesloten. Verder zijn de datacenterruimtes industrieel gekoeld, is er een vroege rookdetectiesysteem in plaats en is het 24/7 beveiligd. Databarn geeft u de mogelijkheid om privérackruimte, privésuites, privécages of gedeelde rackruimte te huren. 

Wilt u verhuizen naar ons datacenter? U kunt gemakkelijk gebruik maken van ons laad-en loskade. Wanneer nodig helpen wij u graag met uw verhuizing en geven wij graag advies bij het optimaal inrichten van uw datacenter. Bij Databarn zorgen wij ervoor dat u binnen enkele dagen eenvoudig kunt opschalen binnen ons datacenter en door onze hoge beschikbaarheid en redundantie is uw bedrijfscontinuïteit gegarandeerd. Ons datacenter maakt gebruik van 100% hernieuwbare groene energie en N+1 uitgevoerde systemen. Bekijk ook onze pagina over de voorzieningen om het totale overzicht te zien.


24/7 Beschikbaarheid

Tijdens onze kantooruren staan wij graag voor u klaar met gratis hands-on support. Daarnaast heeft u 24/7 toegang tot uw servers met uw unieke sleutel en toegang voor uw klanten per portaal (Api beschikbaar). Komt u langs? Wij verwelkomen u graag in onze koffiehoek en bieden wij werkplekken aan voor als u een privéruimte nodig heeft. 

Gecertificeerd

Databarn is volledig meewerkend en heeft gecertificeerde colocatiediensten. De Databarn Datacenters zijn ISO:27001:2014 gecertificeerd en voldoen de airco- en UPS-systemen aan de standaarden binnen de datacenter branche. Wij blijven continu vooruit kijken en zijn daarom al bezig met nieuwe certificeringen zoals EN 50600. Deze verwachten wij op korte termijn te ontvangen.

WD6.NET

Vanuit de twee datacenters is een derde organisatie ontstaan, namelijk WD6.NET. Dit bedrijf heeft zijn eigen netwerk en (MPLS/VPLS) verbindingen binnen de Databarn Datacenters, naast andere leveranciers en aanbieders. Een overzicht hiervan kunt u vinden via Carriers. Bezoek tevens de website www.wd6.net voor meer informatie. Wij kunnen dus datacenterdiensten aanbieden in combinatie met internet service provider diensten!

NAAR DE WEBSITE

Strategische locatie 

Bij Databarn is het mogelijk om bijna elke netwerkleverancier bij u aan te sluiten, mede doordat wij carrier neutraal zijn. Daarbij zorgt onze strategisch centraal gelegen positie voor snelle en betrouwbare toegang tot diverse netwerken, wat essentieel is voor bedrijven die op zoek zijn naar optimale dataverbindingen. 
 

Uitstekende bereikbaarheid

Gelegen in Capelle aan den IJssel, is ons datacenter gemakkelijk bereikbaar via diverse transportmiddelen. Via het openbaarvervoer kunt u gemakkelijk vanaf Kralingse Zoom met bus 500 naar onze locatie komen. Gaat u liever met de auto? Geen probleem! Bij Databarn hebben wij privé parkeerplaatsen met oplaadmogelijkheid.BENT U KLAAR OM TE VERBINDEN?

Praat met een van onze experts voor een persoonlijke kennismaking met ons uitgebreide connectiviteitsecosysteem.

CONTACT OPNEMENMICHELLE

  +31 (0) 10-750 7000
  info@databarn.nl